epubcatalog logo

חיפוש  -  הנקראים ביותר  -  הנמכרים ביותר  -  פרסום בקטלוג

אני שוקלת להפסיק לשקר לרקפת שלי

אני שוקלת להפסיק לשקר לרקפת שלי

מרב זקס פורטל

פרדס הוצאה לאור

ת. כניסה לקטלוג:

ת. עדכון אחרון:

  התחבר לשיחה עם הספרנית
להשיג בחנויות הבאות:

ז'אנר: שירה

אני שוקלת להפסיק לשקר לרקפת שלי

בְּקֻרְנָסוֹ מַכֶּה הַשֶּׁמֶשׁ

עָצִיץ עַל מַעֲקֶה חָלוּד

עֲלֵי כּוֹתֶרֶת מִתְעַלְּפִים



וּבַחֲלוֹמָהּ

טַלְלֵי יַעַר, סְלָעִים

עוֹפוֹת לַיְלָה מִתְנַשְּׁפִים.



בשירים קצרים ומדויקים כמו פעימות לב, חוקרת מרב זקס-פורטל בעדינות, בהומור ובאומץ את הדופק הפנימי של חיי היום-יום. באותו מבט חד וקשוב, מלא אירוניה אך גדוש בחמלה, היא מתבוננת בשממית בכיור, בעציץ הרקפות, באריחי הבית, בבני הבית, בזיכרונות הילדות ובקצב השגרה. החקירה שלה מתרחבת שעה שהיא משרטטת גם את שגרת יומם של אחרים, ומעניקה קול למי שקולו לא תמיד נשמע. בשיריה האינטימיים, וכמוהם בשירים פוליטיים נוקבים, היא משרטטת את מציאות חיינו הסבוכה.

זו אינה שירה שמציעה תרופה. או תשובה. אני שוקלת להפסיק לשקר לרקפת שלי הוא ספר על הקשבה לנשימת הדברים. כוחה של שירה זו טמון בשפתה הצלולה, שערה לכוח האלכימי העצור בכל מילה. זו אינה שירה בזבזנית, והאיפוק המאפיין אותה הופך כל שיר לקפסולה דחוסה של רגש ומחשבה.

ענת לוין

מרב זקס-פורטל היא מתרגמת, סופרת ומשוררת, בת קיבוץ גבעת ברנר המתגוררת כיום בירושלים. ספר הפרוזה שלה, מלאכים באופק (ידיעות ספרים, 2016), ראה אור בעידוד מפעל קסת לספרות ביכורים. אין השלם, ספר שיריה הראשון (ספרי עיתון 77), התפרסם ב-2021. אני שוקלת להפסיק לשקר לרקפת שלי הוא ספרה השלישי.